Z říše přírody

Z říše přírody

Anotace: tak jak to je

V rozpínavých halenkách
vějířů rozesmátých máků,
schovávají se semínka
budoucích dítek jařmů.

Pištivé tóny meluzíny
zalézají v komínech uší,
ladně se nesou vzduchem
skrz polibky prvních sněženek.

Medová ústa včelích pastýřů
chrání ve vodních hlubinách
zatopenou královnu jezer,
která naříká v bodavém rytmu.

Keramické nohy z vypálené hlíny
sesbírané z oraných luk,
drží nosnou kostru těla
uměle vytvořeného kluka,
který mluví skrz hlas ptačích skřeků.

A do bubínků z šišek tluče
k pochodu naštvaná veverka,
která si dělá vlastní pořádek
v rytmu ubíhajících let
ve spíži na další zásoby...
Autor Tomáš Přidal, 14.08.2011
Přečteno 223x
Tipy 6
Poslední tipující: Jiná, hašlerka, ECHO PARAZIT
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborná práce,mě líbilo moc.

15.08.2011 19:10:00 | ECHO PARAZIT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí