samé pé II. :)

samé pé II. :)

Anotace: Podruhé příběh pradědečka Prokopa připravujícího palačinky pro pravnoučka Pepíčka.

Příští pondělí po probuzení Pepíček povídá:
„Pradědečku Prokůpku připrav palačinky.“
Pradědeček povzdechne:
„Pořád palačinky.“
Pradědeček připraví patlanici pro palačinky.
Potom se posedí pod přístavkem. Podřimuje.
„Pálí se! Pálí se!“ pokřikuje Pepíček.
Probuzený pradědeček pozoruje Pepíčka..
Pleteš se Pepíčku. Počkat! Pravda. Pálí se pokrm.
Pospíchají prozkoumat pálící se pokrm.
Přijela pradědečkova přítelkyně Petra.
Pradědeček podřimoval. Petra prozatím pekla Perníčky.
„Peču Pardubické perníčky Prokůpku“ pravila Petra provinile.
„Peklas Perníčky Petruško. Připálené perníčky papají pouze ptáčci.
Pro ptáčky pěkná pochoutka.“
„Promiň Prokůpku. Připravím pečené pstruhy.“
Pradědeček se potutelně pousmívá.
Po pečení.
Pstruzi provoněli prostor pradědečkova pokoje.
Pradědeček, Petra, Pepíček pojídají pečené pstruhy.
Prožívají poklidný podvečer prozářený podvečerními paprsky.
Autor monakora, 15.08.2011
Přečteno 293x
Tipy 6
Poslední tipující: James Libustka, jondys, EM EM, Jenn
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí