Nůž a taky mlha

Nůž a taky mlha

Anotace: Jak život mění. O skupenství

Nůž
Správný muž má nůž
Tento měl i kuš
K ní pak šíp
Když o ni přišel, ven vyšel
Dívku hledal
Otce potkal
Když do těla dýka se boří
Muž mužem s nožem už není
Vše se v tu chvíli mění
Matka babičkou
Otec nebožtíkem se stává
Policista vyšetřovatelem
Dívka pláče
Nůž zbraní
Zákon nás chrání
A koně vraní kočár s rakví táhnou tam ke křížům
Hudba hraje a není moc do kroku
Koním dám obroku
Je mi do breku
Kde jsi, mé svědomí
Kdo mi Tě zabil
To jsem tu nebyl?

Mlha - o skupenství

V mlze se snadno mlží
Voda ta se má
Chvilku teče občas stojí někdy v páře letí, nebo se kdesi srazí nebo zmrzne.
A pak se mlží
Taky se pije
I s ní myje
Vy ne?
Nevidím špatně v ní i slyším
Necítím pot všude mám
Že ji znám?
Se tedy mám.
Chvilku voda, pak ta pára, občas sníh, někdy led a skoro celý svět to ví.
Autor umělec2, 17.08.2011
Přečteno 378x
Tipy 7
Poslední tipující: Maryje..., ZUMKA, casla, Judita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí