Praděd

Praděd

Anotace: Na památku dědovi...

Pod Jelení studánkou
znovu se stmívá
voda zakalená
slzou nejednou
téct nepřestává
jako dnes i včera zurčela.

Kroky starce pomalu utichají
dávné stopy rozvál už vítr
však listy stromů nadále šeptají
byl tu...byl tu...byl tu...

Pod Vřesovou studánkou
borůvčí dozrává
košíky plné radosti rozdává
nové a nové rostou
ten kolotoč se nezastaví
léta bez přestávky ubíhají.

Ústa starce chuť už nepocítí
modrá šťáva dlaně nezašpiní
přezrálé lesní plody
uschnou v pocitu zrady.

Nad Karlovou studánkou
velká hora se přímí
zakořeněna hrdě v zemi
až mračna těsně se stáhnou
a hromy se rozčílí
blesky horu čarovně rozsvítí.

Oči starce navždy se uzavřely
vánek už bouřku rozfoukal
hory se světu opět otevřely
a v nebi anděl nový
právě se rozkoukal.
Autor Eva Adamovič, 17.08.2011
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí