Lázeň

Lázeň

Anotace: Zvláštní, jaké verše člověka napadnou, když usíná...

Srdcem se prolévá krvavý proud,
vře a bublá životem mým,
některé události mne zasáhnou,
ten mocný sval se již nemůže hnout.

Namočen do lázně horké a krvavé,
cítím svůj úsměv vadnout,
vše může krásné být,
stačí jen chtít a sebe ovládnout.

Život je boj a nikdo nevyhrává,
snažím se běžet kupředu,
však krůpěj krvavá do trávy dopadá,
něco mne zasáhlo a nemohu dál.

Prudce mne zastavily myšlenky vlastní,
chtějí mě varovat před mou osobností,
znají mé nitro a znají mé já,
ví po čem toužím a vedou mě k vám.

Vedou mě do hradu, pevnosti Tvé,
kde čelím nástrahám kdejaké bestie,
i ruce od krve musím si mýt,
snad nakonec nebudu, v krvavé lázni hnít.
Autor štěky, 23.08.2011
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí