Cesta domů nočním městem

Cesta domů nočním městem

Anotace: Zastavení nad jedním uběhlým dnem :-)

Nočním městem jdu sama kolem pár lidí, světla
a jinde úplná tma se rozprostírá.
Je dobrý vzduch, dá se dnes dobře dýchat
trochu je zima snad z toho, co bude zítra.

Hlavou se honí různé myšlenky
mám v nich zbytek dnešního dne i večera.
Světlo v jídelně i blikající televize
vůně kávy, čaje, Tvých vlasů...
Úsměv, slova, to zbylo mi z dnešního večera.

Míjím pár výkladních skříní
i pár opilých lidí, co zvou mě na skleničku
nad tímto pozváním se jen usměji a jdu dál.
Při cestě domů se v myšlenkách na chvíli zastavím.
Co mi den dal i vzal?

Na mostě se mé nohy zpomalí a zastaví
opřu se o zábradlí, dívám se dolů.
Vzpomenu na Tebe, jak Ty se na různých místech
zastavíš, nadechneš se, abys plně mohla vnímat
tu krásu.
Tu krásu kolem,abys mohla plně vnímat Jihlavu.

Jdu dál a za chvíli vidím světla domu
otevírám dveře klíčem.
Umyji se a jdu spát.
Když procházím městem sama
nemusím se bát.
Bůh je se mnou...

Má mě rád...
Autor M3rryMarta Valenová, 30.08.2011
Přečteno 248x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí