Morituri te salutant

Morituri te salutant

Anotace: Nikdy nevíme, kdy budeme zdravit smrt

Den za dnem přichází a odchází,
nevíme, v jakém stádiu se život nachází.
Nemůžeme vědět, kdy přichází poslední hodina,
kdy se s námi naposled rozloučí rodina.

Hokejoví hrdinové, kteří národ pozlatili,
životem, nejcennější trofejí zaplatili.
Vyhrát pohár a zlaté medaile, úsměvy,
dnes však žal, pláč a smuteční zpěvy.

Morituri te salutant - vchází do letadla,
morituri te salutant - sedají si už na sedadla.
Plno hokejových výher, které vás nezachrání,
když se letadlo z ničeho nic naklání.

Morituri te salutant - nikdo to nečekal,
morituri te salutant - z téhle zprávy se každý vylekal.
Bylo napsáno ve hvězdách, co nás potká,
kdo a kdy se se smrtí setká.

Morituri te salutant - letadlo hoří,
morituri te salutand - další zlaté sny se boří.
Vyhaslé životy mladých mužů, hrdinů několika států,
jejich příbuzní se oblékají do smutečních kabátů.

Češi, Slováci a další, evropský to smutek,
na ruské letadla má každý jistě vztek.
Morituri te salutant - utrpením skončil zlatý sen,
sedmého září už nikdy nebude obyčejný den...
Autor Rezka Štrochová, 08.09.2011
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí