Nahota

Nahota

Anotace: Báseň psaná k tématu týdne a vyjadřující nahotu vnitřní - to, když se někomu odhalíme a pak to chceme vzít zpátky, protože je nám vyčítáno, jací vlastně doopravdy jsme...

Odhaluji se ve dne v noci,
odhaluji se spalující moci,
která si chce hrát
s myšlenkami mými.
Ve tmě pod dekou ukrytými.
Mé sny musí oděv odkládat.
A pak má přání obnažená
stojí v levém koutu pokoje
a já cítím se zas ohrožená,
když odhalit mám své postoje.
Nechci vyvolat rozbroje…

Chci jen ze své duše smýt tu nahotu,
chci naslouchat pravidelnému tlukotu
srdce svého uzavřeného v osamění,
někde kde žádná zvědavost už není.
Kde temná moc neptá se na moje vnitřnosti,
nechce se dostat až k jádru, až ke kosti…
Nenutí mě vysvlékat mé brnění,
jen černobílé televizní zrnění
lehce osvětluje mou skrytou tvář
a světlo lampy tvoří mi svatozář.
Kde pod županem skryju se celá –
a nemyslím teď jen na části svého těla.
Chci látku, co schová celou mou duši
a zabrání prstům, co do mě zas buší,
zranit mě a smát se za to,
jaká doopravdy jsem….

Nemáte zdání
A to mě chrání
Hradby okolní snad vás zastaví
Árie noci naučí, jak být laskaví

Ke všem, i k těm trochu jiným…
Autor Prinzeschen, 12.09.2011
Přečteno 288x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí