Hloubka očí, hloubka duší

Hloubka očí, hloubka duší

Anotace: duše lidí jsou opravdu nesmazatelné a síla lásky taky...

Tři lechtivé polibky
od dívenky s kapesníčkem,
vybrečela moře s bílými velrybami,
v kterém utopila nejednoho nápadníka.

Podepsala Ti kapesníček,
napsala poslepu slova:
MILUJI TVÉ OČI!
aniž by správně odhalila jejich hloubku,
ponořila se do nich celá.

Dívala se do tvého bělma,
políbila Tvoje víčka
a nasadila Vám oběma brýle
v kterých jste viděli
svět očima starých lidí,
i když jste oba sotva dospěli.

Zkušenosti a věk
dělá ze starých lidí
vážené a uctivé,
všichni bychom si jich měli vážit...

Stáří je konečná,
ale život nekončí,
jenom schránky,
ty zmizí z tohoto světa

...ale duše lidí jsou nesmazatelné...


tak jako síla lásky
Autor Tomáš Přidal, 13.09.2011
Přečteno 399x
Tipy 10
Poslední tipující: jitka.svobodova, Maryje..., Jiná, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám ráda Tvé básně.Vyjadřují úctu a zdvořilost ke starým lidem.Byl jsi dobře vychován a tuto vzácnou vlastnost si neseš do života.ST ST ST

18.09.2011 18:21:00 | jitka.svobodova

...věřím,že to tak je...

16.09.2011 19:53:00 | Maryje...

Tak tahle je opravdu skvělá!

14.09.2011 10:14:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí