Skladiště smyslu života

Skladiště smyslu života

Anotace: Láska,důvěra,nevinnost,naivita,sebedůvěra....i to ukrýváme každý ve svém Skladišti Nežádoucího.

Čtyři stěny,strop a vrata
Místem odpočinku krabic se stává
Minulost, co poznala kata
Jedna za druhou sbohem dává

Inventář s pravidelnou aktualizací
Jednosměrná ulice
Na světlo světa se nevrací
Žádná přijatá krabice

Vždyť nemá nožičky, tak kampak by chodila
Skončila tu, již třeba jí není
Dřevěná,hranatá...princezna spanilá
Trouchnivět je její chléb denní

S popisky obsahu, v řadě urovnány
Na jedné Láska, na druhé Důvěra stojí
Pavučinový háv připraven pro tyto dámy
Tisknou se k sobě, obě se bojí

Pod nánosem prachu největším
Tam v rohu s nápisem "Nevinnost"
Kdysy bývala někomu vším
Teď hnít její povinnost

Ve středu dění zámek královny
pavoučí matrony matky
Co torzem svým štítek zakrývá
Stráže pochoduji tam a zpátky
Neznámého Optimismus pod sebou ukrývá

Se skřípáním otevírá se brána
Vstupuje postava, strachy se třese
Na jejím rameni sedí si vrána
Ohnivou louč s sebou si nese

Je tu pro svůj majetek, boj ZA život a NA smrt nastává
Krok za krokem kupředu, třást se však přestává
Výhra za to totiž stojí
Nechť nevstoupí do skladiště ten, kdo sám sebe se bojí!
Autor Serja, 18.09.2011
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí