ČLOVĚK

ČLOVĚK

Anotace: Člověk je bytost moudrá, a tak by měl celý život žít.

Sbírka: ŽIVOT

Že prý jsi člověče,
dobrým tom na světě,
jako ta láska, která v srdci nám rozkvete.

Že prý jsi člověče,
mezi lidmi tak moudrým,
jako to dítě se svým úmyslem dobrým.

Že prý jsi člověče,
nade všechnu lidskost, každý jednou pozná, že je tu jen host.

Že prý člověče žiješ
od rána do noci,
máš-li druhého rád, pak máš mu pomoci.

Směr života máš mu ukázat,
vše špatné na cestě zakázat.
A dobré pak jen tvořit,
každému člověku se dvořit
Autor Juss-Berry, 20.09.2011
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí