Jednoduše - bez pravdy

Jednoduše - bez pravdy

Anotace: A tak to mezi námi chodí..

Ticho střelilo,
smrtící kulku do nás,
pohled do očí,
nepříjemný jako první mráz.
Zády se snadno otočí,
lhář k lháři.
Je mi na nic z nás.

Nadávky na jazyku,
poplašně svrbí.
Neřekneš ani slovo,
co by ti pověst poskvrnilo
nebo druhé přesvědčilo,
že tvá duše trpí.

Odcházíš královsky,
dezertér by záviděl,
přes skleněnou masku
falešnou jiskřičku by neviděl.

Zbabělé myšlenky...
Zoufalé domněnky...
Uschlé pomněnky..
Nic nespraví..

Tak slož zas pár lživých vět,
ticho pohřbí pravdu,
přetvářka stvoří dokonalý svět.
Autor Baja77, 20.09.2011
Přečteno 283x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, s.e.n, Donne, whiolet
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, tomu dokonalému světu moc nevěřím,
ale sedí to .

16.10.2011 20:44:00 | s.e.n

Cítím z básně cynismus,hořkost,zřejmě i zklamání z reality.

20.09.2011 22:28:00 | Donne

jako kdybych to psala jemu..........celé o něm

20.09.2011 21:31:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí