klíče jsem ztratila a nalezla klíč

klíče jsem ztratila a nalezla klíč

Anotace: srpen 2011

klíče jsem ztratila a nalezla klíč
patřím tam kam patří
spatřím na silnici stát stopaře
mávnu že jej svezu a přibrzdím
těsně jeho tělu nezastavím
přidám plyn projedu kaluží
až příjde zatáčka nezatočím
vstříc eskymáckému pozdravení
se mi nezkřiví jediný vlásek
políbím sklo které se roztříští
obejmu strom s náhlou vřelostí
možná i lýtka se mi zapálí
neboť co nevzplanulo již hoří
a co na tom
mám vstupenku do zámku
leč pod zámkem

vyjíc úzkostně u oceli
zrezivělé ze slz
zalévající zuby
zasazené v závěsu
pleteného z mříží
v oknech z nichž visí
bílá prostěradla
příliš krátká k útěku
plápolající nad tím
kdo postel svou svlékl
že se vzdávají zůstávají
a co na tom
mám klíč
leč zamčeno není
Autor Franceska.Darness, 20.09.2011
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí