Šťastnou cestu!

Šťastnou cestu!

Anotace: Nevím, jestli se tomu dá říkat báseň...našla jsem to v jednech novinách a zdálo se mi to moc pěkný a hlavně pravdivý, posuďte sami

Vše je v pohybu –
rychle se přesunujeme z místa na místo,
spěcháme...
musíme, jsme pod tlakem.....
zákona přírody, času.
Biologické hodiny odtikávají sekundy našich životů...
Co je důležité? Správné...?
Co není...?
Ukončete prosím výstup a nástup,
dveře se zavírají....další stanice...?
Další muž/žena v našem
životě...co bylo, bylo, jedeme
dál...
Jsme tady a teď.
V tomto multimediálním kině života a smrti,
v duálním, protikladném, paradoxním světě
ovládaném mocí peněz.
V úpadku mezilidských vztahů
a rozkvětu značkových výrobků z Taiwanu a Číny.
Něco tady přestává hrát –
ve světě, kde se rodí čím dál méně dětí
a s těmi narozenými si už nemáme čas hrát,
učitelé mají nejtrapnější platy ze všech
a umění, které má moc pozvednout ducha,
jenž tvoří na okraji zájmu společnosti vedené obskurními politiky.
Tak šťastnou cestu, vážení a milý spolucestující...
a nezapomeňte vystoupit,
nebo spíš vyskočit z už rozjetého vlaku.
Autor Tlaccca, 12.02.2006
Přečteno 497x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí