Vyprávěj..

Vyprávěj..

Anotace: ..

Gotická katedrála zkřížila cestu mou.
Ty chrliče,ty fiály..
Zpívají...touhou...
Ta okna,ty portály..

Rozetou prosklenou
prosvítají sluneční západy.
Starý strom jen,
drží paměť svou.
Co se tu v okolí stalo?Tak vyprávěj záhady.

Vidím církevní sněm,
inkvizici zlou.
Křesťanským ohněm
hranici zapálenou.
Ta dívka!
Viděl jsem plápolat tmavé vlasy její,
duši dychtící po naději
Naději vzdálenou,
naději spálenou.

A nad mojí korunou hejno vran.

Tu jiný příběh..
spoustu krvavých ran..
Vítězné armády zběh,
utíká na parkán.
Však zde je ubodán.
Gratuluji armádo!
Boj...dokonán.

Vyprávěj..

Tu šílený mnich,
krve se mu zachtělo.
Náhle křik týraných utich,
nebe se zatmělo.
Ohněm plápolá sutana jeho.
Skočil z té věže...však skončil..v korunách mých.
.....
Autor Lasombra, 27.09.2011
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí