Slunečnice

Slunečnice

Anotace: Podle staré indiánské legendy jsou ve slunečnici zakódovány všechny zkušenosti vesmíru od začátku jeho stvoření...

'
Pověz mi, slunečnice,
ty smíšku vysmátý,
jakým kouzlem mojí duši vládneš?

Kdykoliv spatřím tvou tvář,
hned smutky jsou odváty
a v hrudi mám košík
s hravými koťaty
a vůni luk cítím,
co Sluncem jsou prohřáty.

Ve žluti tvých kadeří
hravost bílých beránků
i síla pána nebe,
v pevném tvém stvolu
pak nezlomnosti příklad,
když život někdy zebe.

Zaseli jsme s mojí milou
sedm jader tvého rodu,
kypřili jsme, chránili je,
ze studánky nesli vodu,
sestry tvé zlatisté
úsměvem nás za to odměnily,
dovedly touhu blíženců
až k vysněnému cíli.

Od té doby slunečnice
ve svých srdcích máme
i na barevném obrázku.
Nade dveřmi, místo kříže,
pro štěstí i pro lásku.
.
Autor poustevník Jirka, 04.10.2011
Přečteno 440x
Tipy 36
Poslední tipující: Holis, hatlapatla, René Vulkán, Maryje..., Juan Francesco de Faro, tato22, mírně kousavý králík, labuť, Špáďa, jita.1965, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to tak.. a navíc:

http://www.youtube.com/watch?v=_b_s9ZmFMn4&feature=related

:o))

04.10.2011 21:12:00 | jita.1965

ano jste pevně zakotvení
pozlacení
a to se nezmění:-)

ST

04.10.2011 20:12:00 | Mbonita

básničky i fotky...krása...ST!

04.10.2011 18:25:00 | hašlerka

Krásné jsou ty slunečnice
na poli i zahrádce
nejkrásněji se však cítí
v každé básni o lásce..

04.10.2011 17:24:00 | Květka Š.

A sluncem zlatem hřálo,
je to snad málo,
když slunečnice
rozesmálo?
ST

04.10.2011 13:32:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí