vtisknutí...

vtisknutí...

Anotace: když se přihodí...oběma...

Chtěl jsem si přečíst časopis
a hned na první stránce stálo
že prý než dočtu
může být všechno jinak
to mě pobavilo
co by se asi tak stalo
jsem doma je klid
desátá večerní
někdy takzvaná nultá hodina
z krbu se rozlévá příjemné teplo
a v ruce se vydýchává víno…


když tu najednou
stála přede mnou…trochu vyzývavě
dívka inteligentní a atraktivní zároveň
nevelkého vzrůstu sotva něco přes pět stop
se svérázným smyslem pro humor
/nevím proč mne to napadlo
možná proto že měla na hlavě
buřinku s mašlovačkou/
v moderně sestříhaných vlasů
mávajíc rukama
aby mé zorné pole akceptovalo její tvary…


přesto že vypadala báječně
byla tak trochu jako mapa planety
také ji není možné zobrazit na jediné
pochopil jsem
abych její obraz viděl věrně
musím využít celý soubor map
z nichž každá zobrazuje určitou oblast
a ty je nutné bedlivě prozkoumat
jelikož mapy se překrývají
a v místech překrytí
může být zobrazení různé i totožné…


něco jako světlo
co je vlna i částice zároveň
vím ta představa je šílená
asi jako napít se úlomků křemene…


jedním mne jemně křísla
abych se vytrhnul ze zamyšlení
a povídá
slyšela jsem
že vy jste ten s neutuchající vášní
ke vzducholodím
a já náhodou jedno takové
vzdušné plavidlo vlastním
pojďme se proletět do kraje
doufám že umíte číst v mapách rozhraní…


má Kumárí…
Autor enigman, 05.10.2011
Přečteno 333x
Tipy 34
Poslední tipující: zelená víla, isisleo, Jiparo, hašlerka, Jana M., střelkyně1, Donne, Eliss94, modrá..., Tomáš Přidal, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..čtivá..

10.10.2011 20:16:00 | isisleo

máte pádlo Sindibáde?
vzduchplavci ho někdy mají
když se v ráji derou k pekelný hoře
krok za krokem
a občas i skokem schylmo
ono to jde
když letíte
je to nádhernej pocit
takovej ten zmapovanej
drobným výkyvem vpravo i vlevo
houpavě jak kravata
na krku štíhlých lodiček
kdo by řekl..že jim nesluší
ani netuší co to je
vzduchemplání...hraní
očekávání ...

06.10.2011 08:09:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí