V kolotoči

V kolotoči

Anotace: Něco o nebi a životě

V kolotoči světa, kdy kruh je hlavou všeho,
prolítá kometa se svojí tváří němou
a v čase, který nám byl dán jen tady,
stavíme střechy, nad naše tupé hlavy,
takže už neznáme, jak vypadá nebe,
neznáme hvězdy, neznáme sebe.
Skrýváme hlavu jak pštrosi v písku,
a přitom na nebi, hledáme jiskru.
Jiskra jenž vzkřísila život tady dole,
a náš život roztočila v hvězdném kole,
který se točí, nehledě na nás
možná to skončí, ale až za čas.
Autor Ďábel sám, 14.02.2006
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano život je kolotoč a bohužel se točí občas až moc rychle, že nevnímáme pravé já

21.03.2024 19:44:51 | mkinka

kruh je nekonečný..a dění v něm se točí
kometa odlétá..a na Xlet se loučí
my přijdem..odejdem..to dobré v nás
jak zář tu zůstane..na věčný čas :o))

14.02.2006 14:47:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí