Pastelky

Pastelky

Anotace: Pastelky mám spojené s dětstvím a kouzly. A tahle báseň má asi tak trochu ukázat na to, že když se člověk stane dospělým - zestárne, na kouzla a staré kamarádky pastelky už nemá ani pomyšlení, takže je uklidí do šuplíku. Je to docela škoda...

Pastelky po papíře poskakují
a smějí se, mají duši…
Dětské prstíky z pouzdra je vytahují,
barví slonovi růžově uši.

Pastelky se na nás usmívají -
červeně, žlutě a fialově.
Dospělí otázku ukrývají -
jak je možné vidět svět snově?

(To je tajemství.)

Pastelky na obrázcích pracují
a mně zdá se to krásné.
Barvy duhy vesele tancují
do doby, než se zhasne.

Dětský svět je plný kouzel a magie.
Škoda, že jednou svůj konec zažije…

Pastelky někdo nechal v šuplíku spát,
místo na stole bohužel nezbylo
Někdo už vyrostl a nechtěl se ptát,
jestli by kouzlo i pro něj nebylo…

(Končí přátelství.)
Autor Prinzeschen, 11.10.2011
Přečteno 298x
Tipy 2
Poslední tipující: Linzerka, J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí