Pod baldachýnem

Pod baldachýnem

Anotace: ... spala nebe kopulí

Pod baldachýnem spala nebe kopulí
a bylo v nich něco z touhy po kráse,
ale bez dechu, bez slz,
protože i nesmrtelnost něco stojí.

Střípky duší umělců
snad pár kapek krve
a všechna síla...
Celá staletí pak můžeme
hlédět vzhůru,
modlit se, zpívat...

Majestátnost katedrál
s obrazy slíbeného ráje
za věrnost...
Iluzi snad? Lásce?
Byl pozdní večer,
prvního máje...
Autor zíťa 2, 15.10.2011
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: malá slečna, CULIKATÁ, Eliss94, Kars
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí