pitoreskní...

pitoreskní...

Anotace: i...

Jsi jako nebesa
co vypadají přirozeně
jako Hvězdná noc
od Van Gogha
na malířském plátně
na něž mohu zakreslovat
imaginární souvislosti
a mezi hvězdami myšlenek
hluboce zasahuješ do mého nitra…

Tvá krása ladí
s průkopnickým duchem dobrodružství
k objevování nových vyhlídek
k zmapování neprobádaných území
a touze člověka pochopit
jak porozumět svému okolí…

problém s hledáním
může být v tom
že ty pravé buď méně svítí
nebo jsou z nějakých důvodů
mimo dosah očí
a protože jasné objekty
budou mít vždy tendenci
být většinou zastoupeny
oproti matnějším...

co třeba na zemi?
tam mohu po setmění klidně zastavit
a počkat až se zas rozední...

usmála ses
na moři to ale nefunguje…

víš že nejstarší
dochovaný vesmírný obraz
není na papíře ale v kameni?...

ta kolekce tu je pro tebe
než budeš chtít poznat čas
snaž se poznat prostor
je to Farnéský Atlas
a je ti kupodivu trochu podobný
ovšem ne tou koulí
co třímá nad hlavou
ale hlavou samozřejmě...

to mne neudivuje
ty jsi má hlavolamka
milá Phaenomenie…
Autor enigman, 16.10.2011
Přečteno 338x
Tipy 26
Poslední tipující: hašlerka, střelkyně1, Dota Slunská, Petbab, CULIKATÁ, Juan Francesco de Faro, divoska_jaja, Mbonita, labuť, STIMPRE, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

jednu ti daruji...ST:)

17.10.2011 12:31:00 | střelkyně1

kolekce viděných souvislostí je pouze kolekce, opravdu všechny souvislosti jsou Terra incognita a jenom na nás záleží, zda zůstanou takovými navždy

17.10.2011 08:55:00 | Petbab

Nasypu ti na kabát
pár hvězd z mý hvězdokupy
a šálu z méčný dráhy
sama upletu
pro tvou potěchu
do kamene obtisknu
pár stop ulpělých
jen tak v nekonečném konečnu
mých krajin
dechem brusinek okořením
pár vzdušných polibků
a jdu
zas ..hrábnout do strun
své loutny...Ganyméde:-)

16.10.2011 22:52:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí