Uvolnění...

Uvolnění...

Anotace: s Ní...

studoval jsem
v době posledních Rožmberků
mezi Keplerovými mnohostěny
jedny sluneční hodiny
od Erasma Habermela
pokryté manýristickými ornamenty
když ses objevila Ty
s elegantní rafinovaností
vzbuzující ve mě náhle
neklid a tajemství
jako tóny španělské kytary
potulující se
mezi chrámovými zdmi
poletujícím listím ze staletého javoru
a diamantovými holuby...

bledé barvy
se zlatě rozzářily
začaly prodlužovat stín
tvého těla plného smyslnosti
z jižanské figury
a vítr se zasněně proplétal a dmul
ve tvém průhledném závoji
jako mořské vlny...

prohladil jsem tvé ruce
od ramen přes lokty
až prstům...

opřeli jsme se o sebe
zády
ale naše pohledy
procestovaly v hadích křivkách
spirálovitými liniemi
až na místo za obzor
kde se střetly
ve výbušném gejzíru vášní...

bychom nepromarnili
má Perdonar
žádnou z chvil
osvobození...
Autor enigman, 17.10.2011
Přečteno 227x
Tipy 27
Poslední tipující: divoska_jaja, dream in emptiness, Donne, Mbonita, hašlerka, zenge, pejrak, CULIKATÁ, Petbab, střelkyně1, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výbušná..

17.10.2011 19:59:00 | Mbonita

kdo umí, ten umí a kdo neumí, ten jen zírá (jako já), kolik nádherných slov, obratů a obrazů se dá vtěsnat do jedné básně. A já si dnes přečetla čtyři :o)))...ST!

17.10.2011 19:32:00 | hašlerka

neznám nikoho jiného,kdo by uměl takhle krásně hodit hrst písmenek na modř papíru...
tvé mistrovské dílečka jsou pro mne každodenním potěšením:))čtou se zkrátka jedním dechem...

17.10.2011 13:02:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí