Naděje

Naděje

Anotace: slova spíše písničky než básničky

Na rohu ulice
na věži staré hodiny.
Dole u radnice
tři oběšené stíny.
Andělé plakali
pro lidskou pýchu.
A nebe vyrudlo
snad studem z našich hříchů.

A vzadu dívka s bílou růží.
Davem lehce propluje.
Pro slzy rozeznáš ji stěží.
Znáš ji. To krásná Naděje.

Pole u vesnice
bílými květy svítí.
Vojenské praporce
přinesly krupobití.
Zhnusené nebe
pokrylo se mraky.
Krev navždy zbarvila
bílé vlčí máky.

A vzadu dívka s bílou růží.
Vojskem lehce propluje.
Pro slzy rozeznáš ji stěží.
Znáš ji. To lidská Naděje.
Autor Zubr, 03.03.2006
Přečteno 411x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím , že by se to dalo i lépe zlepšit ale není to špatný .Někomu se to líbí a někomu ne .Mě tak napolovic.

21.11.2006 02:19:00 | leafe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí