Praha

Praha

Anotace: Matka měst, cesta z cest

Praha to je město,
jež má věží přes sto,
krásný pohled na ní je,
z vrchu nebo z Orloje.

Historie vtiskla duši,
všude kam se podíváš,
spousty věcí někde tušíš
a přitom je nevnímáš.

Staré domy, ulice,
klikatí se v přítmí světel,
sochy králů či světice
a mosty co tvoří předěl.

Tady procházely dějiny,
tou cestou cest,
někdy z příma, jindy v kleče,
s velkou pompou i malých gest.

Zde zrodily se války
a krev předků tu zanikla,
chtěl bych projít zpátky
a podívat se na místa,
kde prošly dějiny.

Praha to je město,
jež má věží přes sto,
krásný pohled na ní je,
z vrchu nebo z Orloje.
Autor Ďábel sám, 15.03.2006
Přečteno 395x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super text.

06.04.2024 16:41:15 | mkinka

Děkuji za všechny komentáře, jen pro info první sloku jsem psal ve čtvrté třídě ZŠ. :)

08.04.2024 07:36:27 | Ďábel sám

Jsi šikulka.

08.04.2024 07:47:03 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí