Básníkův sen

Básníkův sen

Anotace: Pařížské uličky

Toužím po pařížských uličkách
Po jejich sépiově matných zdech
Chci nohu smočit v jejich prach
Vůně města lapit pro svůj dech

Svět pozorovat z malebných kaváren
Obdivovat parfém vnadných žen
Poslouchat žebrákových houslí vět
Ustrnout omámen pro smyslný květ
Vysedávat pod stříškami z balkónů
Prozpěvovat písně zdejších salónů
Přes poledne dlouze hledět do vitrín
Pod jazyk skrýt chutě drahých vín
Střežit se svátosti zdobných kostelů
Nesměle vstoupit v kýče barev bordelů
S umělci setkávat se na Montmartu
Volnosti slíbat sladkou vlhkost na rtu
V myšlenkách s štětcem tiše před plátnem
Malovat v radostném opojení malátném
Do tlustých svazků vepsat básně o kráse
Navždy zakotvit v tom vysněném obraze

Já toužím po pařížských uličkách
Autor soske, 16.03.2006
Přečteno 246x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dík za zhodnocení mých snah,ale uznávám že jsi lepší:-)

16.03.2006 21:22:00 | zeza

Tak tak, brachu. Paříž je nádherná

16.03.2006 19:55:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí