Balada

Balada

Anotace: Možná konečně trošku veselá

Zamávej děvčátko
S dlouhými vlásky
Co přijde za krátko
Je z čisté lásky

Rozluč se s bolestí
Jsem světlem tvým
V počátcích neřesti
Ti na klíně spím

Co bylo, není
Jako doba kamenná
Dnes osud se mění
A ty snad budeš spasená

Tak zamávej hříchům
Z laciné lásky
Neptej se děvčátko
Proč na tváři máš vrásky

Daleko žal tvůj je
Proč točíš hlavu s ním
On že tě miluje
Říkáš vím to, vím

Proč bojíš se panenko
Že vezmou ti nebe
Proč v létě kdy horko je
Tebe zem zebe

Oči máš zavřené
Jak nejčistší kvítka
Kufříky sbalené
A v dlani zbyla ti smítka

Smítka nás dvou
Z těch prstýnků svatebních
Slzavé údolí
Vzpomínek nevšedních

Jen slzu na líci
A v srdci žal
Nám dvěma do vínku
Byl osudem přán

Neplakej panenko
Já cestu znám
Chyť se mě za ruku
My půjdeme k nám

Tam kde stromy vysoké máme
A z lásky naši
Tobě je dáme

Kde světlo ve tmě
Na cestu svítí
Kde v zimě pro tebe
Já natrhám kvítí

Kde bolesti není
Jen z radosti smích
Kde milovat druhého
Už nebude hřích

Kde čekal jsem dlouho
Na duši tvoji
Tam těla dnes naše
Navždy se spojí
Autor Liwinka, 04.04.2006
Přečteno 356x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čarokrásná báseň tvá. Četl jsem ji dvakrát a opravdu na mě zapůsobila

04.04.2006 21:31:00 | Tomáš Ektus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí