V pralese na řece

V pralese na řece

Anotace: surrealistická

V divoké přírodě tropických lesů
Na široké řece jako jsou mnohá moře
(Myslím, že to byla Amazonka)
Sedí dvě figurky v kanoi
Pádlují jemnými dotyky po vlnách
A vedle nich v zelené džungli
Jedou dva velbloudi vesele po břehu
Každý velbloud na hřbetě
Nese jednoho přítele, figurek na lodi
Jeden je syn, druhý je otec
Jeden je velký velbloud, druhý je malý
Na lodi je velký otec a malý syn
Oba pádlují, syn sedí vepředu
A pozorují malou karavanu, ale neslyší
Jsou totiž příliš daleko, od nich
Řeka je velmi klidná, masa vody je silná
Valí se však přátelsky, je klidná
Když najednou velký otec a malý syn
Uvidí na řece bezedný vodopád
(Všechno vidí z velbloudů)
Vodopád je celý bílý, jak se čeří voda
Ale na člunu vodopád nevidí, protože
Nemají velbloudy a jsou příliš nízko
Takže vidí jenom rovně a pádlují
Přátelé na velbloudech volají na loďku
Na řece neslyší, prales saje zvuk
Na široké řece jako jsou mnohá moře
A tak pádlují a pádlují, dál
Na velbloudech zděšeně mávají
Zastavte, jedete do vodopádu
Figurky na lodi mávají přátelsky nazpět
Mávají Ahoj kamarádi na břehu
Pojednou malá figurka si všimne
Támhle řeka neteče, dál je jenom obloha
Támhle je nějaký šum, vzduch je vlhký
Všechno se čeří a voda je tam bílá
Jedeme do vodopádu
Autor soske, 08.04.2006
Přečteno 327x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí