Bojuj!

Bojuj!

Anotace: Takhle povzbuzuju sám sebe, když už si myslím, že něco nemůžu zvládnout..

Život je boj
a já v něm teď plavu.
Soupeřú voj,
sráží mi hlavu.

Pokleknu pokorně,
napřímím hruď.
Jestli mě zdoláte,
Bůh vás hned suď.

Bráním se bojem, co nemá obdoby,
ani meč, ani kuš, ani myšlení naruby!
Jen víra veliká ve vlastní štěstí,
ve všední radosti, v sevřené pěsti.

Chvíli už chci se vzdát,
ale potom zase ne!
Učili mě, že mám se rvát
a chránit v boji nevinné.

A já věřím, že vyhraju,
tady na tom místě.
Boží mlýny melou pomalu,
ale jistě!

Na tomto světě,
zhýčkaném penězi.
Nuťte se k odvetě,
když nepravda zvítězí...
Autor Sigurd II., 09.04.2006
Přečteno 273x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nedej se!
Pravda nakenec vždycky vyhraje - naštěstí =)

10.04.2006 15:32:00 | Ahimsa

Ale jak dlouho to jde..tak dlouho jde bojovat a prát se..no..to je asi jedno..hlavně ti držím palce at svůj boj vyhraješ..80

09.04.2006 20:06:00 | Lady Celebrian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí