Vrácení života

Vrácení života

Anotace: ...

Šero s blížícím se koncem dne
vyhlíží konec života.
Konec života tak umělého
jako po zapálení uhaslá svíce.

Neskončený čas
pod tajuplným světlem
odráží sen o lepším životě.
Večerní sudba
vrátila nový život
když tupá žiletka
ztratila význam.
A krvavé kapesníky
a pokoj zahalený tmou
A za krátkou chvíli
opravdové sny
co ožívají v noci
A ruka pod hlavou
a pohled na postel...
Obnovení půlnoci,
hlasy vedle v pokoji
a auta dole pod okny...
Vše jak má být,
vrácení života -
svíce jež neztrácí vosk,
tělo, v němž zůstává krev...

V obzoru ráno,
život ploužící se ulicemi,
zledovatělé cesty
bez zeleně a ptačího zpěvu,
oprýskaná omítka
a přeširoké schody
a letmý pohled na koleje
a hlasy známých lidí...
Autor frangir, 10.04.2006
Přečteno 268x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

podle mě má tady talent někdo jiný. Tvoje básně budou vždycky čitelné, protože jsou tak moc pravdivé. Však můj názor znáš

10.04.2006 16:43:00 | Nausika

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí