Zpěv ženy

Zpěv ženy

Anotace: milostná lyrika

Kytice červánků
jsou rozhozeny po večerním nebi
přinesl jsi mi také jednu -
růžovou s vůní stmívání
vložím ji do vázy z modravého ticha
rozsvítím lampu svého těla
zakrytou závojem z hedvábných nitek studu
a čistý rubín srdce daruji ti
za tvoji lásku, za oddanost,
za ochranu v bouřích
jak dávní milenci, již nebojí se smrti
se budem milovat, jak bílí bozi
vytesaní do mramoru času
splyneme v nekonečnu ty a já -
dvojhvězda živých
bez naděje v spásu
Autor Dolma, 11.04.2006
Přečteno 269x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toto je světové! Trochu jako Ezra Pound ale lepší!

23.01.2008 15:26:00 | Poetista

Je to sice už klišé, ale krásná... Týden v hlavě nosím báseň a je to z části tato... až ji sepíšu, tak některá témata nekopíruju, jen jsou stejná...
Jinak dávám 100... škoda že víc dát nelze

11.04.2006 18:54:00 | Tomáš Ektus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí