Na vzdory sobě

Na vzdory sobě

Anotace: ...

Je to k nevíře,
jak všichni hledají
pravdu ve víře
a na nic jiného nedají.

Mají pravdu v dogmatu,
našli svého spasitele.
Není poznat po hmatu,
jméno toho nositele.

Nositele jména svatého,
jenž je stvořitelem světa.
Kdo nevěří zmate ho,
je pravda jen jeho věta.

Snadné vymyslet si vzory,
vymyslet si mučedníky,
kteří jsou sami sobě vzdory,
jsou s bohem obchodníky.

Jen slepě věřit
vlastní zkáze,
jenom klečet
u oltáře.
Autor Žiťa, 16.04.2006
Přečteno 280x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí