Řeka obklopená mořem

Řeka obklopená mořem

Anotace: ***

Velké moře kolem říčky,
svírá jako matné klíčky.
Jak utéct před vodou,
která obléhá tě ze všech stran,
když slzy pláče jedna z dam.
Zatopené údolí,
pár lidí volajících z nouze
vytí psů srdceryvně, dlouze.
Před rozlitým mořem těžko hledat spásu,
malá řeka je uzavřená do prostoru času.
Točí se jak hodiny kostelního zvonu
a v dálce se zablesklo od bouřícího hromu.
Vyndejte lodě, rozčeřila se hladina.
Rozlitým mořem to všechno začíná.
Slaná náruč kolem sladké louže,
nebesa hrozí deštěm, ale nepomůže ani bouře.
Vždycky je moře víc než jedna řeka,
v kterém se všechna voda stéká.
Autor melebele, 27.04.2006
Přečteno 234x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí