Absque onus probandi

Absque onus probandi

Anotace: ????

Naproti jsem vždycky já.
V koupelně v zrcadle.
Ve chvíli, kdy to vím.
Až budeme mrtví --
nebudeme.
Nebude pro nás nic -
věděli jsme to každý den.
V noci...
V noci to bylo jiné -
s hvězdami nad hlavou.
Neví nikdo tu vzdálenost,
kolik světelných let
mezi dvěma body -
mezi hvězdou a rukou,
mezi rukou a hvězdou...

Jaký je čas mezi dnem a nocí? --
Jaký je čas mezi dnem a nocí.
Ráno, večer?
Svítání, stmívání?
Ne, vím, že žádný.
Jaký je prostor mezi oceány?
Vím - jen jeden oceán,
pomyslná čára na mapě.

Jaký je rozdíl mezi dvěmi slovy? --
Jaký je rozdíl mezi dvěmi slovy.
Význam. Někdy ale není.
Význam se rozpadá a slova se rovnají.

Proč chtít? Proč snít? Proč žít? Proč shnít?
Jenom tak.
Kvůli významu.
Někdy se rozpadá,
a v té chvíli se ztrácejí slova.
Autor frangir, 27.04.2006
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí