Jenom tak

Jenom tak

Anotace: 30.4.2006 jsem měla nějakej veselej den.

Pamatuju se na strýčka Příhodu.
Ale jenom matně.
Věty pronesený nazdařbůh,
květiny na stole ve váze,
okopanej dům na zadní straně,
aby to zpředu nebylo tak nápadný.

Pamatuju se na hloučky dětí před školou,
jak mluví o těch samých věcech celý dny,
na dětský hry,
co teď hrajou dospělí -
jen ve větších rozměrech.

Pamatuju se na chvíle, kdy to bylo dobrý.
V těch špatných to bylo k uzoufání.
Možná jsme věděli až příliš dobře,
že se máme držet zpátky --
Možná by to teď bylo všechno jinak.

Pamatuju se na ztrátu svý řeči.
Bylo to tak pozvolna,
že si toho nikdo nevšim´.
Jenom noví lidi
neví co si myslet.
A ono je to jedno.
Ať si to vysvětlujou po svým.
Vždycky to tak každej dělal.
Bez ohledů a nápadně.
Autor frangir, 05.05.2006
Přečteno 270x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to skaj: doufám, že to samý co mně: dětství.
to Irša: koukám, že opravdu víš; takhle je to s více věcmi; no zvlášť u nás doma; tam jim člověk musí křičet do uší, aby si všimli

09.05.2006 13:56:00 | frangir

..něco se mi při čtení vybavilo..takže pro mě dobrý kousek...

05.05.2006 14:49:00 | skaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí