Fénix

Fénix

Anotace: Starší báseň, kterou jsem kdysi napsal se svým kamarádem Vladimírem Bednářem.

Stojím tu sám se skloněnou hlavou
Přemítám o životě svém
Přilétá Fénix se smutnou zprávou,
že stane se brzy zas popelem

Z popela vstává a v popel se mění
Osud zlí mu nadělen byl!
Proč chvíli je a za chvíli není?
Kdo mu tento osud nadělil?

Fénix, mýtický pták!
Každých pět set let musí z popela vstát
Fénix, mýtický pták!
A poté se opět popelem musí stát

Zprávu předal a musí zas jít
Do končin, kde zmizí zas
Pět set let bude teď snít,
než probudí ho slunce jas

Ze smutným srdcem vracím se domů
V očích mám slzy a v duši žal
Procházím cestou kolem stromů
Není nikdo, kdo by ze mě smutek sňal

Fénix, mýtický pták!

Na pět set let stává se ničím
Je jenom popel, skoro nic ...
Autor Marek Veverka, 07.05.2006
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je nádhera.. To se mi fakt líbí!!:)

14.08.2006 21:59:00 | Inna Kawon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí