Něžnosti

Něžnosti

Anotace: Když je blbá nálada...

Chodím blít schnilou krev,
na louku bílých kopretin
a blažen krkám
maceškám do tváří,
před zraky černých krtků.

Modlím se před jeskyní
mrtvých bazilišků
a kapesníkem stírám jim
tekoucí aspik nozderní
v děsivém tichu lačných fen.

Viděl jsem zvracet včely,
přežrané z medu sladkého
a na prkénku WC
mouchu masařku
tlustou, že bzučet nemohla.

Dítě křiklavé si hrálo
s vlkem zuřivým
a vylo mu drze do tváře,
v naději prosté, nevinné,
že možná scvakne mordu svou.

A mě se zdá,
že slunce má černou barvu
holandských tulipánů.
Jsem klakér,
který tleská sobě sám.
Autor Jan Urban, 04.07.2004
Přečteno 905x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fuj.

21.09.2006 14:00:00 | janewe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí