Stařec

Stařec

Anotace: Pokus o variaci na Baudelaira

Zřel jsem zase toho starce
a čpěl tak ohavným puchem,
smradem lihoviny, jenž se těžce
vznášel otráveným vzduchem.

Chudoba a bezmoc vtělila se
do jeho nemytého těla,
horší byl, nežli poražené prase,
před nímž se má duše skryla.

Ach ten hnus a pitoreskní žal!
V tom snu starcem byl jsem sám.
Ten prokletý svět jsem znal –
osud můj, v němž se oddám temným hrám.
Autor Hynas, 21.12.2004
Přečteno 332x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí