Středověk

Středověk

Anotace: Pokus o kritiku církví,berte to s ohledem k začínajícím autorům,díky moc

V kostele právě odbíjí na mši
křesťanští vládci kdesi se peleší
nikdo kdo používá zdraví rozum
těmto vládcům už nevěří

My obyčejní lidé stavu středního
užívejme si alespoň svobodu
než nám ji papaláši vezmou
a na popraviště nás odvezou

Budou nás lámat v kole
zalívat olovem,to bude bolet
mi však bolest přečkáme
snad lepších časů dočkáme

Hrozný středověk,jenž mučil tělo i duši
a velice často člověka,co nic netuší
co s nima nemá nic společnýho
jen udavač jim zvesela tleská

A přijdou o svůj majetek
a církev nám jen pokvete
bude žíti z toho co ukradla
a my budem mít krvavý kukadla

Ale snad jednou příjde čas
a ta církev spadne,už nebude tu
nikdy víc...Snad...
Autor zeza, 20.05.2006
Přečteno 230x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kritika středověké církve? Proč ne, myslím, že je to jasně napsané, i když už ne tak aktuální.
Jen mi tam občas malinko hapruje ta forma.

21.05.2006 16:08:00 | CorrimsonTom

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí