Šachová

Šachová

Anotace: ???Doufám,že nenaštvu ty,co tuhle hru hrají.

ŠACHOVÁ

Černou kávu jde si vařit král
co prohrál
a pad přes koně našíř vzad.
Při pádu uštíp se mu kus koruny v zadu
avšak velitel jisté komuny
je zcela chud.
Královna ze snahy pomoci mu,
vypadla ze hry
a slonovinově stojíce na levo se blýžíce
k cizýmu králi,
na levo od hry je k mání.
Střelec jež střílí pěší
co ze strachu se věší a skáčí bezhlavě z věží,
kde sídlí kněží,
dolů,
do 64.dvoubarevných polí,
krev prolít za krále dolu padaje.
Na poli vylidněno,
jedni bědují,
druzí se radují
a na znamení vítězství zvedají kopí a půllitry.
Však jen koník se vzchopí
a na záda si krále dá,
daleko odběhav
někam tam kde sbírat budou sil na další hru.
A královna jež posléze se vrátí
po vykonání výhry,
žadonit bude
a záhy prosíce kralevice,
aby ji na příští partii vzal
a odprošení žadoníce…,…co bude dál?
Autor Tomik Novot, 24.05.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí