Propast

Propast

Anotace: Když někdo trpí psychickou nemocí... Nyní, když se dívám s odstupem času na tuto báseň, zjišťuju, že docala dobře vyjadřuje příčinu a popisuje i konec Anorexie. Proč jsem si to, ale neuvědomila předtím, když jsem na tom nebyla nejlíp s jídlem???...

Padám do temnoty,
i když tvrdím opak.
Vše mám od černoty
a žiju jako voják,
člověk ve věčném boji.
Lidi kolem mají strach
všichni jsou proti mně.
Vidí ten krach,
to co je ve mně.
Má nemoc je propast,
však já ji nevidím.
Je to jak rána pod pás,
však já ji necítím
a přitom pomalu jdu smrti naproti.
Po nějaké době,
dva potkají se v hrobě.
Zjistí,že byli na tom stejně,
tak mluví spolu,ale němně.
Leží,
ještě žijí,
dobro vidí,
ale ztěží.
Stále nemocni jsou
a proto lžou.
Bojí se uzdravení,
protože pro ně je to zmaření.
Zmaření cíle,
kterého dosahovali.
Pryč je jejich píle,
co prosazovali.
Kam s tou pěknou kyticí?
Na hřbitov.
A proč ovázanou zlatou pentlicí?
Protože zlato je pouze kov.
A pro koho,že to vlastně?
Pro autorku této básně.
Pro dívku
krásnou,ale přesto nespokojenou,
milou,ale přesto tvrdohlavou,
usměvavou,ale přesto smutnou,
živou,ale přesto mrtvou.
Teď……….už úplně.
Autor l.rosnicka, 28.05.2006
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to moc pěkně napsané, jinak tu propast také nevidím, možná ani nechci ...........rači pujdu smrti na proti než být taková jaká jsem...

26.03.2007 00:28:00 | itink-trial

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí