Mamince pod stromeček

Mamince pod stromeček

Anotace: Mami, cos to dostala k Vánocům? Nebreč!

Mámo? Že nejsi ženou slabou?
Od práce k šílenství chybí jen malinko.
Čísla a grafy již hlavou ti hrabou,
že se nám nezblázníš? Maminko!

Jsi moucha, co v sítě pavoučí se zachytila,
dej, Bože, ať se ta moucha vymotá!
A my, ať jsme jí k tomu síla!
Mámo, vyleť a poznej krásy života.

Nechci, bys konala v práci velké činy,
a pak tě týdny neuvidět ani.
Již chodit a mluvit jsi naučila syny,
teď nauč nás třeba, co to je milování!

Nestaň se bláznem, lásky naší chráme!
Procitni, než práce rozumu polkne ti!
Ta tvrdá židle – páteř tobě láme,
mysli na tátu a na děti!

My, tři tví mužové, stojíme tu v potu,
ten čtvrtý poblíž je, leží a spinká,
nejcennější žena je našich životů
maminka, maminka, maminka.
Autor china white, 04.06.2006
Přečteno 566x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

..hezká básnička..mámě asi udělala velkou radost :o)
j.c.ben

08.06.2006 07:54:00 | j.c.

Moc pěkné

07.06.2006 12:37:00 | Daja

Jó, mámy jsou zlatý.Moc pěkná básenka.

04.06.2006 21:55:00 | Daily

moc pěkný.

04.06.2006 21:28:00 | Renatka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí