Další africká balada

Další africká balada

Anotace: Afrika - kontinent hladu, doufá a čeká...

V Africe děti hladoví.
Nežily nikdy to, co vy.
Zabíjejí se pro vodu.
Věříte v svobodu?

„Stále čekáme na dary!“
volá ten kontinent starý.
Nad ním nebes klid ruší
plačící hejna duší.

Splácejí, Bože, utrpením
tvou lásku, nad níž větší není.
Malárie a komáři
nesou krev k oltáři.

Další africká balada,
kde lid umírá zamlada.
Pravdou buď aspoň útěcha,
že pravá láska na sebe dlouho čekat nenechá!
Autor china white, 04.06.2006
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí, myslím, že originální téma a hezky podané!

11.06.2006 22:37:00 | Niké

dobře pochopila

04.06.2006 20:58:00 | china white

Tu poslední sloku jsem pochopila jako : Ironickou!!!!
špatně pochopila?

04.06.2006 20:43:00 | Jarky

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí