Velký Karetný

Velký Karetný

Anotace: Jde opět o překlad ruského textu od Vladimira Vysockogo

Kdes ztratil sedmnáct let?
-na Velkém Karetném!
Kde tvých neštěstí a běd?
-na Velkém Karetném!
Kde je pistol - černý svět?
-na Velkém karetném!
A kde bys chtěl být dneska hned?
-na Velkém Karetném!

Pamatuješ ještě na ten dům
v němž tekla vodka, krev i rum?
Říkám - života půl navždy ztratil ten,
kdo nebyl ve Velkém Karetném.

Kdes ztratil sedmnáct let?
-na Velkém Karetném!
Kde tvých neštěstí a běd?
-na Velkém Karetném!
Kde je pistol a bajonet
-na Velkém karetném!
A kde bys chtěl být dneska hned?
-na Velkém Karetném!

Přejmenován dávno on již byl,
vše je v něm nové jsi uvěřil
Tak máš radost, co když je to ale lež?
-Stejně jednou znovu se tam po něm projdeš!

Kdes ztratil sedmnáct let?
-na Velkém Karetném!
Kde máš svých sedmnáct běd?
-na Velkém Karetném!
Kde s pistolí měl jsi střet?
-na Velkém karetném!
A proč nemůžeš skončit zpět?
-na Velkém Karetném!
Autor Mr.George, 06.06.2006
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc dobrý.

13.06.2006 16:41:00 | Písnička

tanicce: Je to jen preklad. V originalni verzi to je takto:

Pomniš' li, tovarišč, etot dom?
Njet, nje zabyvaješ' ty o njem!
Ja skažu, čto tot polžizni potjerjal,
kto v Boľšom Karjetnom nje byval.

07.06.2006 16:29:00 | Mr.George

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí