Život

Život

Anotace: když jsem se tak zapřemýšlela nad životem.......

Život?
co jsou ta písmena?
Smrt?
co to znamená?

Vím jen, že všichni zabývají
se vyluštěním těchto slov
copak nám skutečně tají
jaký obsah opravdu ukrývají

Neznám odpovědˇ, nevím
skutečně tápu v odpovědích
můžu jen vyjevit co myslím
si o životních tajemstvích

Není důvod myslet si, že
náš život vede a určuje
něco tam nahoře, protože
možná ano, ale co to je?

Život je o objevování
přemýšlení, vymýšlení
Život je o přemítání
co pravda je či není

Život je o ničení, zhoubě
zla, hrůzy a pravdy
Život je o lásce, zradě
vášní, milování a lži

Život je o tom, jak všem
pomáháš, miluješ je, hýčkáš
pro jejich zdraví děláš vše
pouze smrti brzy se dočkáš

Snad každý sám sebe se zeptal
co tady mám, nějaký smysl
pořád hledám, už jsem se zdeptal
z toho co nám,zašeptá mysl

Škola, úspěch, pokrytectví, kariéra
láska, vášenˇ, početí, nevěra
zrada, nenávist, pomsta, zničení
nebo znovuzrození a odpuštění

To vše se v životě odehrává
však jaký smysl určen nám
je, co vlastně dokázat chceme
vesmír nám zdálky mává

Atˇ smysl je či není
můj smysl je jen žít
podle mého přesvědčení
kroků, jimiž chci jít

A to myslím každého je věc
jak žít chce a nechce
jsou správné i špatné rozhodnutí
důležité obě jsou přece

Život se skládá vždy ze dvou
složek, jenž tak opačné jsou
dobro a zlo, láska a nenávist
však jak by jsme žili jen s jedinou

A proto na závěr chci říci
že naše existence
určena každého jedinečností
je jen naše přece.
Autor morticie, 13.06.2006
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí