Loutno má stará ...

Loutno má stará ...

Anotace: vzpomínka na táborovou kytaru

Loutno má stará,
časem, který důvěru ti dal,
zkouším tvé struny rozeznít,
jak severní vítr, který eskadronou vál.

Struny máš neporušené,
objímám tvůj oprýskaný lak na těle,
loutno má stará,
tam u táboráků, jsi mi dělala přítele.

Přejedu prsty a ladíš jak kdysi,
objímám tvoje překrásné rysy.
Zpívalas sama, U stánků nad levnou krásu,
a já vím, že se oddáváš a teď vládneš času.

Rázem jsme zpět, tam dál táborák plane,
i přes ty roky máš noty láskou propoutané.
Loutno má dřevěná, dones zpěv až do mého srdce,
roztanči ve svých strunách moje dívčí ruce.
Jen ať zní melodie mých mladých let,
otevři mi dveře do minulosti, dětský svět.
Autor melebele, 16.06.2006
Přečteno 337x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí