Zpět se nedívej

Zpět se nedívej

Anotace: zamyšlení nad smrtí a rada do života

Zpět se teď nedívej, jednou na to bude času dost.
Zpět se podívej až přejdeš přes svůj most.

Až přejdeš most života a před Smrtí budeš stát,
popros ji ještě o chvíli, abys jí čest svou mohl vzdát.

Vzdej čest jí, té dámě s kosou,
strohou tváří a s nohou bosou.

Vzdej čest a pak se podívej, jak jsi žil.
Podívej na svůj život a buď rád, že byl.

Miloval jsi a nenáviděl,
žil si, avšak nepodváděl.

Buď hrdý a čestně umírej,
a ve chvíli své smrti vzpomínej.

Podívej se, teď můžeš, za sebe,
podívej se nyní nad tebe.

Je tam nebe a hvězda začne nová zářit,
věř, že tahle teď bude pouze tobě patřit.
Autor Inies, 19.06.2006
Přečteno 338x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí