Detoxikace

Detoxikace

Anotace: V neúprosném boji s přírodou převážně vítězíme. I sami nad sebou

Vypadnout !
Ven z města, pryč z betonu šedi,
kde v paneláku člověk sedí.
V euforické náladě
vezu károu svoji starou
na víkendovou misi,
při které chci si
zkusit návrat k přírodě.
Tak jsme v cíli naší cesty
v moc útulném hotýlku.
Oknem proudí vzduch
- údajně čistý -
a louka je plná kytek
bzučících much
a motýlků.

Podlehnuv odvěkému volání
kročeje mé míří k louce.
K té louce, co je samý květ.
Leč květy kolem práší pyl,
kterým zasažen jsem byl.
Již vrávorám zpět
dýchat nemohouce.
Rychle házím do sebe
tablety, kapky, sprej
(vše per orálně užívej)
snad ti chlapče bude líp.
Toto mne přec nezlomí
řek jsem si a vyšel do příkrého vršku
tam hrozně foukalo mi na líce
chudák nos chytnul kejdy spršku
od stáda krav místního strýce.
Nu dobrá tedy,
budu obezřetněji volit atrakce.

Lanová dráha?
Mám pohled vraha.
- Zapomeňte vážení !
Viš ty hňupe, že ti lupe
už po léta v koleni.
Slanit s lany přes balvany?
Na to nemám školení.
Jako slámu nohu zlámu
v kotníku či holeni.
Naučná stezka?
Nikam nejdu !
Kladu na bezpečnost důraz
a vůbec se neženu
do zrádného terénu,
kde člověk sebou bacil by
a bez chráničů, bez přílby
přivodil by si těžký úraz.

V bezpečí hotýlku
obracím do dna sklenici s mokem.
Krok je vratký a život krátký.
Přiznávám chybu svou s posledním lokem.
Nic nesmí narušit ty chvíle pohody.
Raději z křesla v útulném bytě
pouštím si romantický, akčně-erotický
trhák z divoké přírody.
Mám totiž surround na domácím kinu.
A se sklenkou vína -já, kůže líná-
(vám) spokojeně kynu.
Autor Enšpígl, 21.06.2006
Přečteno 283x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí