Děvčátko

Děvčátko

Anotace: možná vám to lehce přípomene čachtickou paní,neni to úmyslně

Smrtící objetí železné panny,
rudá krev pomalu stéká do vany.
Potichu skomírá bledá dívka,
teď jen sleduje,jak vyhřezaj střívka.
Světlounké vlásky ve vánku zavlají,
zmodralé rtíky naposled šeptají.
Modlitby poslední jenž slova nemají.
Poslední dopadá krvavá kapka,
děvčátko zemřelo,vždyť byla to šlapka.
Škoda jí nebude až ozve se zvon,
po dívce v kostele nebude shon.
Autor Mania Dardeville, 29.06.2006
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Oslovilo mě to, vskutku,
jenže je v tom příliš smutku,
lítost, bezradnost i hněv,
byl bych raděj pro úsměv...

05.09.2007 20:40:00 | zzlatý

čachtickou paní to sice trochu připomíná, ale je to nápadité a chytlavé, jen tak dál

02.07.2006 11:02:00 | Kalkulík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí