Sláva maršálů

Sláva maršálů

Anotace: Jak snadné je obětovat druhého? Jak snadné je nehledět na oběti?...

Jen malé gesto stačí
A slovo jediné
V tom velkém kolotoči
Je to až s podivem

Jak malou cenu život má
Pro toho, kdo jej ovládá
Lze ho snadno obětovat
Když morálka upadá

Řekl:
„Ehh?! Život bez války?
K čemu to je?
Jaký má smysl
Žít bez boje?

Radši krk dám do oprátky
Než v míru pokojně žít
Já chci boj, chci válku
A v ní zvítězit!“

Déšť vytrvale smáčel zem
Blesky šedou oblohou zářily
Snad jde jen o zlý sen

Snad byl to jen zlý sen
Jenž podařilo se naplnit
V touze podřídit si lid všechen
A celé lidstvo o(c)hromit

Počasí nepřeje hrdinům
Stejně jak časy zlé
Je to jen sláva maršálů

Je to jen sláva maršálů
Jejich oči krví podlité
Svět prý měl náležet jim
A ostatní?
To jsou jen bandité...
Autor Voiceless.Messenger, 01.07.2006
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí