PROMLUVA...nebo spíš omluva...???

PROMLUVA...nebo spíš omluva...???

Anotace: Mattovi,aby konečně pochopil,jak je to s mým "psaním",a ostatním,jako omluvu ta to,že všechny jejich nádherné básně zkrátka přečíst nestíhám-(ale zkouším to...) A nakonec všem tady(i editorům) za to,jak je obdivuji...-S-

Skláním svou šíji.
Nejsem hoden
verše psát po vzoru skaldů všech.
Mysl mám zkutou v okovech,
prózou dál spoután,v básních nesvoboden
Chuť krve a slz smět mít na ústech.
***
Slov otrokem nízkým, bičován
chybami v písmech jiných sluhů.
Ne sluha.
Ne otrok.
Chtěl bych být pán
veršů.Jak smělý je můj plán
rozdělit v barvy básní duhu...
***
Hrot mého pera ryje do kamene.
Kritik se bojím.Zemřít ne.
Jak zrůdné,a jak podivné!!
Ty duše básníků,co jsou teď zkrvavené.
Nemohu dál.
Snad zranil jsem,snad ne...
***
Neobratně,jak bloud slepý,slova lovím.
Stydím se,tak cizí je mi rým,
taky opatrný (jiné nesoudím).
Jsem služebníkem Shakespearovým
však mezi vás,
mezi vás nepatřím...
Autor Skywalker, 06.01.2005
Přečteno 603x
Tipy 5
Poslední tipující: šuměnka, Noc17, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Starý matt našel nového
a nebo nový našel veršů volnost též
/ že svázána jsou jimi slova - lež! /
jen hlava musí více dát, či srdce na papír
básně jsou vášeň, bouřlivost, i boj a mír...

24.11.2010 03:10:00 | šuměnka

patříš...

27.05.2008 18:23:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí